söndag 27 november 2011

Så gör du Drömskölden

Drömskölden

Urbefolkningen har lärt oss hur vi manifesterar våra drömmar med hjälp av att måla upp våra önskningar på en sköld, en tavla på vad vi önskar oss och vill ska ske det kommande året. Detta sker under midvintersolståndet, då ljuset kommer tillbaka. Vi går in i en ny tid, ett nytt ljus tillsammans med det dygnet. (Midvintersolståndet 21 december).
Vi önskar oss till vardags en massa saker, och ibland är vi inte medvetna om själva vad vi egentligen önskar oss. Universums lagar hör inte ordet "inte", så ibland när vi önskar oss tex att vi INTE vill vara utan pengar, så är det kanske precis det vi blir (?) Men om vi vänder på det och säger inom oss eller högt: Tack för allt ekonomiskt överflöd i mitt liv, kan det faktiskt bli ett helt annat resultat. Vi ska föreställa oss våra drömmar och mål precis som om det redan slagit in. Med hjälp av drömskölden kan vi se på våra drömmar vi målat upp i bilder och ord, och påminna oss själva om vad det egentligen var vi önskade oss.

Drömsköldens uppbyggnad

Drömskölden delas in i de olika elementen i naturen, NORR, SYD, ÖST, VÄST.
NORR: Tankarna intellektet, kunskap
ÖST:    Saker och ting sätts i rullning, frön som börjar gro, våren, blomning.Nytt liv.
SÖDER: Känslor, feminin kraft, kärlek,
VÄSTER: Materiellt, jorden, jordning, stabilitet, trygghet. 

Du behöver:

  • Ett stycke skinn, format i cirkel ca 50cm i daimeter, men en tavelduk går bra, du väljer självklart själv storleken på din sköld.
  • Penslar och pennor, akrylfärg fungerar bäst.
  • En gren du hittat i skogen som du kan böja och binda till en cirkel. Asp fungerar bra, även rönn.
  • snöre att fästa skölden med på själva gren- ramen
  • Något att göra hål med i skinnet ( Du gör hål i sidorna och snörar sedan fast skölden i ramen)
Fundera vad du vill ska hända i Norr, tex jag vill utbilda mig inom...osv

Fundera över vad du vill ska hända i Öst, tex för att gå denna utbildning ska jag få bättre självförtroende kanske flytta...

Fundera över vad du vill ska hända i Söder tex jag vill gifta mig detta år, eller komma närmare min partner, älska mig själv bättre osv

Fundera över vad som ska hända i Väst, tex Jag ska spara pengar så jag har råd att utbilda mig, jag vill ha det där huset, flytta ihop, resa osv.

Eter: Som symboliserar anden. Bilden av dig själv målar du i mitten  på drömskölden. 
Känn in vad du vill ska hända det kommande året,
Måla upp symboler, ord, färger, som beskriver dina drömmar, du målar upp den för dig själv, så bry dig inte om hur du tycker den ser ut inför andra.
Unna dig en stund och betrakta det du skapat.
medan du binder upp skölden, så tänk på hur allt detta slår in, du kommer verkligen få det du önskar dig!
Gör en liten ceremoni, tänd lite ljus, lyssna på musik du tycker om, meditera och tacka alla krafter för att de hjälper dig och finns med dig, och hjälper dig nå dina mål!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar