onsdag 11 januari 2012

Tänka nytt

Nu är det dags att tänka nytt. Det är otroligt att man skapaar sin verklighet med tankarna.  Saker och ting som man inte vill ta tag i eller förändra, är det lättare att sopa under mattan än att plocka fram den i ljuset. Jag vet innerst inne vad jag vill och vad jag tänker på. Ändå skjuter jag det framför mig och gör det till ett osynligt problem. Visst är det otroligt att det är en själv som i slutet håller i bollen att verkställa sina drömmar. Och allting börjar med en enda förändring. Att förändra sina tankar och sin inställning till saker och ting.
Tänka nytt, tänka om till någonting bättre. Jag prövade det idag och redan har bollen satts i rullning. Efter att rensat ut saker och ting inom mig, och efter att släppt taget så började möjligheterna skymta fram. Nu förstår jag verkligen innebörden av att falla för att sedan kunna starta om. Saker och ting som satt sig i kroppen. Man blir till slut sjuk och trött. Man lever inte som man lär. Det är en sak att veta och en sak att göra. Otroligt är det också att det är så. Det är en bra början att må dåligt. Det blir bättre och nya insikter börjar titta fram. Vad är jag ute efter och vad hindrar mig? Det är frågor som är så stora, men också så enkla. För svaret finns. Det gäller att våga se det, och att våga vara öppen och ta emot förändringen som ligger rakt framför mina fötter.

torsdag 5 januari 2012

The Luck Factor. Richard Wiseman

1.Tursamma personer ökar alltid möjligheterna för att något ska hända genom att skapa, lägga märke till och reagera på de möjligheter som visar sig. Deras utgångspunkt är densamma som alla andras, de är bara så mycket bättre på att utnyttja möjligheterna.

2. Tursamma personer är extra bra på att lyssna på sin intuition och använda den, både vad gäller situationer och människor. Dessutom förbättrar de aktivt sin intuitiva förmåga genom att till exempel meditera och rensa hjärnan från ovidkommande tankar.

3. Tursamma personer räknar med ett bra liv. Detta blir en självuppfyllande profetia eftersom alla positiva förväntningar överskuggar eventuella motgångar. Den ljusa livssynen främjar samspelet med omgivningen och tar fram det bästa hos de tursammas medmänniskor.

4. Framgångsrika personer förmår att vända otur till tur. Ingen undkommer oturen, men istället att älta om den tänker de tursamma att allt kunde varit mycket värre. Dessutom hittar de ett sätt att tackla motgången så att de går stärkta ur situationen. Ur boken (Universums Plan) , Lena Ranehag 2009.